Oavgjort duger fint!

KRÖNIKA Jag håller på GAIS i fotboll. Förlåt och ursäkta för det. Nu är det inte så allvarligt egentligen för någon fotbollsnörd, det kan man verkligen inte kalla mig. Men om någon prompt måste veta vilken klubb mitt hjärta klappar för, då är det GAIS som blir svaret, När min äldsta son var några år yngre än idag så klappade hans hjärta för Blåvitt. Och eftersom han inte hade bil, körkort, pengar eller vett (hehe) så fick pappsen följa med på en och annan match på Gamla Ullevi, Om jag nu minns rätt så slutade alla matcher vi var på med ett oavgjort resultat. Det var trist då, det var det. Men ju mer jag tänkt på det så framstår oavgjort som en ganska bra grej, en grej som vi faktiskt borde anamma lite mer i vårt dagliga liv.

Vi lever i en tid då allt är en tävling. Snyggast kropp, bäst jobb, finast familj, nyast bil. Dessutom tävlar vi ständigt med oss själva. Som om vi aldrig kan bli nöjda om inte den bästa versionen av oss själva står högst upp på prispallen. Och för att vara ärliga, silver- och bronsplatsen har vi liksom rationaliserat bort. Det är ju bara det att i alla tävlingar som utser en vinnare, där finns det också förlorare. Tänk om vi istället kunde nöja oss med oavgjort. Jag försöker tänka så, hela tiden. För tro mig, jag är en av dem som landat väldigt hårt när jag ramlade ner från prispallen. Att gå in i den berömda väggen blir ett snöpligt slut för en del av oss. Men om vi nu istället nöjer oss med ”sådär” så blir pressen så mycket mindre.

Så här:

Visst, jag kanske inte borde ätit fyra kanelbullar från Styckens i Skärhamn. Men å andra sidan promenerade jag 10 km i rask takt några timmar senare. 0–0.

Visst, jag kanske borde orkat laga middag i tisdags efter jobbet. Men å andra sidan lärde sig minstingen steka köttbullar och jag fick vila. 1–1.

Visst, jag borde inte snusa så mycket. Å andra sidan blir jag torr i munnen av de antidepressiva mediciner jag äter och snus främjar salivproduktionen. 1–1.

Tror ni fattar grejen nu va. Du kanske älskar öl men hatar kalorier. Sätt dig på motionscykeln och drick. Oavgjort. Alla vinner. Förutom GAIS då. Men de kanske också är nöjda med att det går ”sådär”.

Daniel Lindell

Hiss

Det är en ganska behaglig vintertemperatur just nu för oss som jobbar ute.

Diss

Den behagliga temperaturen ger dessvärre en hel del regn. 0–0.