Ockupanter hade flyttat när insatsstyrkan skulle ingripa

Sedan i somras har ett hus bebotts av ett obehörigt par. Polisens insatsstyrka skulle tvinga ut paret på måndagen, men då hade de flyttat vidare till ett nytt hus.

En ägare till ett sommarhus på Orust fick under förra sommaren ett samtal från kommunen då man uppmärksammat att någon flyttat in i huset. Detta utan ägarens vetskap. Det skriver Nyheter STO.

Det visade sig vara ett par som flyttat in och man kunde notera att huset inte var sig likt, bland annat hade paret börjat måla om det.

På väggar och tak hängde dessutom olika vapen, polisen hittade också cannabisplantor och misstänkt stöldgods i trädgården. Ägaren ville efter parets ockupation av huset inte ha kvar det, varpå Trafikverket senare löste ut huset eftersom man ska bygga om länsväg 160 i anslutning till husets placering.

Paret fick av polisen och kommunen en vecka på sig att flytta från huset, vilket de gjorde – men de kom sedan tillbaka och flyttade in på nytt. Trots polisens försök att få paret att flytta ut har de varit kvar.

– Det här paret har hela tiden hävdat att de har hyrt huset. De har bott där från och till, men huset kommer nu att rivas, säger Håkan Johansson, stationsbefäl på polisen i Fyrbodal, till Lokaltidningen.

Under måndagen var det tänkt att polisens regionala insatsstyrka skulle gå in i huset och se till att paret flyttade ut för alltid. Men det behövdes inte.

– De har redan åkt vidare och bor nu i ett annat obebott hus som de hyr på Tjörn, säger Håkan Johansson.

Vad paret är misstänkta för vet inte Håkan Johansson men polisen känner till paret sedan tidigare, då i samband med narkotikabrott.

– Det kan komma att röra sig om olaga intrång och hemfridsbrott, beroende på hur de tagit sig in i huset, säger Johansson.

Ägaren till huset sa till GT i somras att han var helt ovetande om parets ockupation. När han kom till huset såg han förödelsen:

– Man hade slängt ut alla mina vitvaror och byggt någon slags hundgård för tre mastiff-hundar på baksidan. Min far var konstnär och hans ateljé hade man gjort om till en verkstad för stulna motorcyklar, berättade ägaren, som vill vara anonym.

Anthon Näsström

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar