Olycka på E6 – ”fel” enhet ryckte ut

Sent på måndagskvällen skedde en trafikolycka i Jörlanda. En olycka som grannkommunens räddningstjänst fick rycka ut på.

Det var vid 21.40 som larmet kom från SOS. En trafikolycka med två fordon inblandade hade inträffat i höjd med Kode. Ja, så sade larmbeskrivningen åtminstone.

– Larmet positionerade sig i Kungälvs kommun. Det visade sig vara fel, men eftersom vi redan var ute på larmet fick vi ta det, berättar Jerker Landin på Bohus räddningstjänstförbund i Kungälv.

Platsen för olyckan var inte i Kode, utan Jörlanda. Något som räddningstjänsten i södra Bohuslän, där Stenungsunds kommun ingår, blev varse efter en stund.

– SOS ringde senare och sa att det hade rört till sig lite. Men samtidigt fick vi veta att det var styrkor från Kungälv och Kode på plats redan så vi åkte aldrig ut på det, säger Daniel Axelsson, insatsledare på räddningstjänsten i södra Bohuslän.

Olyckan då? Två personbilar hade av okänd anledning kolliderat i höjd med Jörlanda, och en person uppges ha fått åka med ambulans till sjukhus.

– Två bilar hade gått ihop, men det var lättare personskador. Vägen var avstängd en stund, säger Jerker Landin.

De två räddningstjänstförbunden har givetvis en samverkan och hjälper varandra vid större incidenter, över kommungränsen så ingen större dramatik rådde.

Anthon Näsström

redaktion@lokaltidningensto.se