Robin Örtendahl, tidigare i Sif, ser fram emot att möta Ödsmål med sitt nya lag Jonsered.

Örtendahl redo sänka Ödsmål

Gamle sifaren Robin Örtendahl har redan gjort fem mål i kvalet. Nu är han redo att sänka Ödsmål.

– Det kommer att bli en extremt rolig match, säger han.

Förra hösten spelade han med Sif. I år representerar han division 4-laget Jonsered som är på god väg att ta sig upp till trean. På två kvalmatcher hittills har han redan gjort fem mål, tre mot Lärje/Angered och två mot Kinna.

– Jag har gjort många mål över lag under året. Jag har haft problem med en armbåge som har gått ur led, så jag har inte spelat alla matcher. Men när jag har spelat så har det nästan varit garanti för mål, säger Robin Örtendahl, som har spelat i betydligt högre divisioner än fyran, där han har hållit till den här säsongen.

– Det var en ren slump att jag hamnade i Jonsered. Jag var i kontakt med Ljungskile och även några andra lag. Men jag har spelat fyra år i division 1, och det är tufft ekonomiskt, man går knappt runt på den nivån. Jag kände att jag behövde gå ner i divisionerna. Jonsered fixade jobb till mig, jag har lägenhet i Göteborg och jag studerar. Jag har fått tillbaka glädjen i fotbollen när allt runt omkring fungerar.

På lördag åker Örtendahls Jonsered till Ödsmål för att göra upp om platsen i division 3, i kvalets sista och avgörande match.

– Det var lite det jag hade hoppats, att det skulle avgöras i just den här matchen. Det blir extremt roligt. Vi klarar oss på oavgjort, men man går ju alltid för att vinna. Det tror jag absolut vi gör. Ödsmål måste ju vinna så de måste köra full fart framåt.

Har du nåt tips till Ödsmål om hur de ska få stopp på dig?

– Det är svårt att säga. Det som kännetecknar en målskytt är väl att man dyker upp när målchanserna kommer, oavsett om man har varit bra eller dålig i matchen. De flesta känner nog till mig och de vet nog att jag har gjort fem mål i kvalet. Men vi har andra bra spelare i laget också, det spelar ingen roll vem som gör mål.

Vad vet du om Ödsmål?

– Jag har inte sett dem någon gång i år, men jag känner stora delar av laget. Det är Stenungsundskillar nästan rakt igenom, och jag har växt upp med flera av dem.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar