• Orust intogs av cyklister

  Drygt 450 cyklister trampade Orust runt på lördagen när det traditionsenliga loppet gick av stapeln för 45:e året i rad.

  Ungefär 350 hade föranmält sig och drygt 100 till slank in på en efteranmälan i sista stund under lördagen.

  – Det är ganska väderberoende, om det regnat hade det nog inte blivit så många efteranmälningar. Man bestämmer sig på dagen när man ser att solen skiner och vinden fläktar, säger Thomas Olsson, ordförande för GIF Svanesunds cykelsektion som arrangerar motionsloppet Orust runt.

  Fyra distanser körs under loppet: 20, 40 , 80 och 110 kilometer. Vardagsmotionärer, barn och peppiga klungor av supercyklister blandas på Orusts vägar. Till de senare får man nog räkna kvinnorna i SubXX.

  – Säkert, snabbt och snyggt är vårt cykelmotto! Vi är en klubb för kvinnor som älskar att cykla tillsammans och samlar tjejer från hela landet, säger Annika Söderström från SubXX.

  De körde Orust runt som en uppvärmning inför tjejvättern.

  – Förra året tog vi delat rekord där med en annan klubb. I år ska vi slå det så vi får ha det för oss själva, säger Camilla Dahlström.

  Hon hade åkt ändå från Karlstad för att delta.

  – Det är väldigt roligt med vår klubb, att man får köra varandras lopp. Jag är väldigt förväntansfull för jag har hört att det ska vara en väldigt mysig runda.  Med god mat efteråt!

  Många valde också att köra för att uppmärksamma olika välgörande ändamål. Ett gäng från svenska Addisonföreningen cyklade för att sätta fokus på den relativt ovanliga sjukdomen Addisons.

  – Vi är bara 1500 i hela Sverige som har Addisons så vi försöker på alla vis att nå ut. Vi vill också visa att man kan vara aktiv trots sjukdomen, säger Martin Norrman från föreningen.

  Loppet pågår under hela lördagseftermiddagen.

  Lotta Hohner

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar