Överfjord tillbaka i politiken

Det stormade ordentligt kring Mats Överfjord och Kent Kihl förra året. Nu är de tillbaka i politiken, båda är med på Moderaternas provvalslista.

Moderaterna på Orust har lagt ett stormigt år bakom sig. Tidigare ordföranden Kent Kihl uppmanades att ta time out på grund av privata affärer och Mats Överfjord avsade sig alla uppdrag efter ett internt partibråk.

Läs mer: Överfjord lämnar sina politiska uppdrag

Nu verkar allt gammalt groll vara borta. Båda finns med på partiets provvalslista.

– I demokratins Sverige får alla vara med. Det är inget akut bråk mellan partiet och dessa båda herrar nu, säger Anders Arnell.

Arnell finns själv med på listan, tillsammans med hustrun Marta och sonen Alexander. Fler familjekonstellationer ses. Nya namn för partiet, likaså ett gift par, är Ingemar Talje och Hilden Talje. En välbekant familj är Anders Hygrell och hustrun Sofia som båda finns med på listan, liksom Sofias mamma Lisbeth Arff. Mats Överfjord har med hustrun Cecilia på listan. Mats ställer upp för en ny mandatperiod för han känner medlemmarnas stöd.

– Det var en formalia att jag fick lämna mina poster. Det var ett turbulent år förra året, nu satsar vi på maktskifte i kommunen.

Kent Kihl som valdes till ordförande för moderaterna på Orust förra året, fick stiga åt sidan under hösten. Han är nu tillbaka och nominerad på provvalslistan. Kihl är i dag inte politiskt aktiv i styrelsen men känner liksom Överfjord ett stöd från väljarna.

– Jag är beredd att ställa upp för ytterligare en mandatperiod. Om partiets medlemmar vill ha mig på listan kommer jag att gå in med full kraft.

Saknas på listan är nuvarande oppositionsråd Hans Pettersson. Inte heller partiets kassör Jan W Kjellberg eller Nils Pettersson finns med på listan. Anders Arnell understryker att listan som presenterats endast är ett provval.

– Partiet har årsmöte i slutet av februari. Då kommer vi sätta den slutliga listan.

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokaltidningensto.se