• Även i år arrangeras det utomhusbio utanför sagabiografen i Skärhamn. Arkivfoto.

  På bio i det fria

  Snart är det dags för en upprepning av en succé från förra året. Det blir utomhusbio i Skärhamn.

  Det är en del av kommunens sommarprogram under devisen ”alla har rätt till ett roligt sommarlov”.

  När det nu för andra året i rad blir utomhus-bio i Skärhamn, så är det ett inslag av många under sommaren.

  – Alla de saker vi håller på med görs av både kommunala och statliga pengar, berättar Åsa Jansson som arbetar med barn och ungdomar och inte minst med barn-och ungdomskultur på Tjörn.

  När nu sommarlovet går in i sin sista månad, så finns det fortfarande en hel del saker kvar att delta i. En sådan är ”Frivolt” som är en barn-och ungdomsfestival som arrangeras på stranden vid akvarellmuseet sedan ett antal år vid det här laget.

  Nu på tisdag startar fyra dagars lådbilsverkstad i Kållekärr. Då kan den som önskar komma till ”Humlan” som ligger vid brandstationen för att tillsammans med andra bygga lådbilar.

  Och så var det alltså detta med utomhus-bio. Den 15 augusti är inslaget från förra året tillbaka. Den gången var det filmen ”Mamma Mia” som kördes och det var över hundra personer som hade tagit med sig eget sitt-don, och tittade på det som alltså var en gratisföreställning. Alla skulle ha möjlighet att vara med.

  – I år kommer vi att visa ”Grease”, berättar Åsa Jansson. Nytt för i år är att vi bjuder in Epa-traktorer att ställa sig längst bak så att det på det sättet blir en sorts drive in-bio. Det kommer däremot inte att vara tillåtet att köra omkring på området under tiden arrangemanget med filmen håller på.

  Visningen kommer, liksom förra året, att vara utanför Sagahuset.

  Bengtåke Carlson

  0303-72 82 25

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar