Pengar till allaktivitetshus

Föreningen Hälleviksstrands främjande får 150 000 kronor av Thordénstiftelsen till omklädningsrum och duschar i nya allaktivitetshuset. – Det betyder jättemycket för oss, säger ordförande Curt Åkesson.

Hälleviksstrands främjande håller tillsammans med segelklubben på med ett ambitiöst projekt där de ska bygga ett nytt allaktivitetshus i hamnen.

– Vi har redan byggt en brygga som är ganska lång och som ska gå ut till det hus som vi har tänkt att bygga, säger Curt Åkesson.

Det ska bli ett hus med två våningar.

– Vi har en äldre lokal som kallas lokalen. Den är ganska väl utnyttjad för fester och bröllop och sådant.

Nu ska man bygga nytt hus som bland annat ska innehålla mötesrum, bastu och omklädningsrum.

Det nya huset ska byggas i tre etapper. Den första, bryggan, är redan gjord.

– Den blev klar förra sommaren. Den andra etappen är att bygga huset. Vi har sprängt för huset och börjat med grundläggningen. Efter att det är byggt är sista etappen att fortsätta med bryggan så att den knyter an till badplatsen. Så är planen, säger Curt Åkesson.

Den gamla lokalen går under namnet lokalen. Det nya huset har inget namn än.

Hur är tidsplanen?

– Det är inte helt finansierat än, så vi bygger lite pö om pö. Båda föreningarna jobbar med att försöka få in sponsorpengar från företag och medlemmar. Förra sommaren när vi byggde bryggan fick vi ett litet uppsving, för då såg folk att det verkligen hände något.

Främjandet har 600 medlemmar, betydligt fler än vad som bor i Hälleviksstrand.

– Vi är en ganska aktiv förening som ordnar after work en fredag per månad. Det brukar vara 80 ätande, och det är inte så pjåkigt. Sedan har vi tillställningar under påsk och på sommaren, samt fikaträffar.

Föreningen har nu fått 150 000 kronor av Thordénstiftelsen, döpt efter Gustaf B Thordén, Uddevallavarvets grundare. Pengarna är riktade till omklädningsrum och duschar.

– Det är välbehövligt. Vi söker pengar på olika håll och har även fått leaderpengar. Vi hoppas att vår kommun också vill hjälpa till när de ser att vi är seriösa med detta, säger Curt Åkesson.

Kristian Johansson