Anställd misstänks stulit läkemedel på äldreboende – åtalas

En kvinna som var anställd som sjuksköterska på ett äldreboende i STO åtalas för grov stöld. Hon misstänks ha stulit läkemedel från boendet.

Enligt åtalet ska stölderna ha skett för ett par år sedan och pågått under drygt tre månader. Under den tiden ska kvinnan ha stulit knappt 130 ampuller med olika läkemedel på äldreboendet där hon jobbade som sjuksköterska.

– Det var personal på hennes arbetsplats som märkte att inte allt stod rätt till och det ledde till att man granskade henne. I samband med det kom det fram att det här försvunnit och det fanns också kollegor som uppfattade henne som narkotikapåverkad, säger Daniel Edsbagge, chefsåklagare vid Åklagarkammaren i Uddevalla.

Det är också med hänvisning till att kvinnan utnyttjat sin förtroendeställning som åklagaren anser att brottet ska anses vara grovt.

Kvinnan ska också ha gjort ett drogtest efter att arbetsgivaren bett om detta. Det provet ska ha gett ett positivt resultat på de narkotikapreparat som hon misstänks ha stulit, enligt uppgifterna i åtalet. Utöver grov stöld åtalas kvinnan också för narkotikabrott genom innehav.

– Det blir det som automatisk följd av stölden eftersom hon inte har recept för dem vilket man behöver med tanke på att de är narkotikaklassade.

Kvinnan har i förhör nekat till brott.

Enligt arbetsgivaren så blev kvinnan uppsagd efter att misstankarna uppdagades och hon jobbar inte längre kvar på boendet. Vad arbetsgivaren känner till ska det inte skett några allvarliga tillbud eller händelser kopplat till när kvinnan jobbade och inget som tyder på någon boende skulle fått sämre omsorg eller liknande.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se