Personalkören Hogia In Voice med Vokalerna och barnkörer från Stenungsunds pastorat under konserten på kulturhuset Fregatten i Stenungsund i hösten. FOTO: KURT FALK

Personalkör sjunger i Konserthuset

En körkonsert men inte vilken som helst – det kan bli den största som Hogia In Voice har varit med om.

Det största framträdande som personalkören från Hogia varit delaktig i var när det välkända dataföretaget från Stenungsund firade sitt jubileum inför cirka 800 personer.

Senare denna månad stundar ett framträdande i Konserthuset.

– Det ska bli jättespännande! säger Eva Falk som är samlande kraft för Hogia In Voice.

Har du själv varit i Konserthuset?

– Ja, som publik. Jag tror det kommer att bli otroligt mäktigt. Som publik har det varit rent magiskt att vara därinne, säger Eva om den lokal vid Götaplatsen i Göteborg som har plats för cirka 1 200 personer.

Många på scen

I höstas var kören med på en Hopp-konsert, ett koncept som startats av Simon Ljungman och Mats Alfredsson. Den gången genomfördes en konsert i kulturhuset Fregatten i Stenungsund.

– Men den här gången har de bjudit in sex olika körer med cirka 100 körsångare på scen och en betydligt större lokal, säger Eva om det evenemang där även Vokalerna, barnkörer samt vuxenkörer från västra Sverige kommer att delta.

– Mats nämnde (i höstas) att det kanske skulle bli en gemensam konsert till våren men han avslöjade inte var, när och hur, säger Eva.

– Det blir samma låtar som då, så det känns ganska tryggt. Vi kommer att ha några extra rep för att damma av kunskaperna, säger Eva om den kör som har för vana att repetera i samband med lunchrasterna på Hogia.

Earth hour

– Vi som ska vara med kommer att träffas på förmiddagen samma dag för repetitioner. Vi kommer ju inte bara att stå på scenen; i en av låtarna kommer vi att stå på olika platser ute i lokalen, säger Eva.

”Hopp” beskrivs som ”nyskriven körmusik med klanger och toner av en hållbar värld” och kretsar rent tematiskt om att försöka skapa en miljömässigt bättre värld.

Det är inte någon slump att lördagen den 25 mars sammanfaller med Earth hour genomförs, en internationell manifestation där alla under en timme uppmanas att släcka ned under en timme.

– Konserten kommer att avslutas med att man släcker ned i lokalen och att man går ut på Konserthusets trappa. Det passar så bra eftersom Hopp-konserten ju handlar om de olika miljöaspekterna, säger Eva.

Tony Balogh

Relaterade artiklar
Fler artiklar