Pojkvän häktas för mord

Efter att en kvinna hittats död norr om Henån på nyårsdagen anhölls hennes pojkvän. Nu har han häktats, skäligen misstänkt för mord och på sannolika skäl för grovt vapenbrott.

 På nyårsdagen larmades polisen till en adress på Orust där en kvinna hittades död. Först behandlades det som ett självmord, men väl på plats fattade patrullen misstankar. Kvinnans pojkvän greps, och kammaråklagare Carina Gustafsson beslutade att också anhålla honom på sannolika skäl misstänkt för mord. Under fredagen gjordes en häktningsframställan där ytterligare en brottsrubricering hade lagts till i handlingarna: Grovt vapenbrott.

– Det är ett vapen som har anträffats i bostaden, och som faller under vapenlagen, säger Sten Rune Timmersjö, chef på polisens enhet för grova brott i Fyrbodal.

Misstänker man att vapnet kan ha använts i mordet?

– Det vill jag inte gå in på.

Läs mer: Misstänkt mord – pojkvän anhållen

Till Bohusläningen säger Carina Gustafsson att det rör sig om ett hagelgevär, och att det inte finns någon misstanke om att det ska ha använts i samband med dådet. Hon säger också att hon har begärt att häktningsförhandlingarna sker bakom lyckta dörrar.

Både mannen och kvinnan är födda i mitten på 1980-talet, och var i en parrelation. Kvinnan hade också en adress på annan ort. Utöver det är detaljerna knapphändiga.

På fredagseftermiddagen slutfördes häktningsförhandlingarna i Uddevalla tingsrätt. Den misstänkte häktas, skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden, och på sannolika skäl för grovt vapenbrott. Åtal ska vara väckt senast 11 januari klockan 15:00.

– Han förnekar brott (gällande mord), säger mannens försvarsadvokat Jonas Westbring till GT och tillägger:

– Han erkänner vapenbrottet rakt av. Men jag menar att det inte är ett grovt vapenbrott utan ett av normalgraden.

Tobias Holmgren