Polisen efterlyser bilder från olycka

När en bil voltade vid Nösnäs uppdagades en kidnappning. Enligt uppgifter till polisen ska någon ha fotograferat vid olyckstillfället.

– Vi är intresserade av att ta del av dessa bilder, de kanske kan hjälpa oss framåt i utredningen, säger Monica Persson.

Det var vid 18:30-tiden tisdagen den 23 april som en personbil voltade på Ucklumsvägen, i höjd med Stenungsund arena. Två eller tre personer sågs lämna fordonet, eventuellt med vapen.

Läs mer: Polisjakt efter smitningsolycka

Kvar vid bilen fanns en man i 25-årsåldern och snart kom det fram att han hade blivit kidnappad.

Tre dagar senare häktades två män från Stenungsund på sannolika skäl misstänkta för människorov. Ett beslut om häktning gäller i två veckor vilket är precis den tid som har gått i morgon fredag.

– Men jag har begärt att de ska omhäktas, säger Carin Pedersen, kammaråklagare i Uddevalla och förundersökningsledare i ärendet.

Läs mer: Två män häktade efter kidnappning

Enligt uppgifter till polisen så ska någon eller några personer ha stannat och fotograferat i samband med trafikolyckan.

– Vi vill komma i kontakt med dessa personer eftersom bilderna skulle kunna vara till hjälp i utredningen, säger Monica Persson, stationsbefäl på polisen i Stenungsund.

Vilken information kan ni generellt få av sådana bilder?

– Det kan handla om position på fordon eller ljusförhållanden. Ur olika vinklar ser man olika saker och syns exempelvis ett reg-nummer på en bild så kan man ha ett nytt vittne där.

Hur ska man kontakta er?

– Gå in polisens hemsida och klicka på ”Tipsa polisen”. Fyll i web-formuläret så ringer vi jättegärna upp. Man kan också ringa 114 14 och be att få bli kopplad till stationsbefälet i Stenungsund.

Jacob Humlén

jacob.humlen@lokaltidningensto.se