Arkivfoto

Polisen: ”En lugn midsommar”

Midsommar, fest och fylla. Men trots det en lugn helg för polisen i STO.

– Vi har nog delvis vädret att tacka, säger Håkan Johansson, stationsbefäl polisen Stenungsund.

Långhelger, högtider och semester kan ofta innebära händelserika dagar för polisen. Men midsommarhelgen 2017 blev en förvånansvärt lugn period för polisen i STO.

– Det har varit lugnt, som en vanlig helg ungefär, säger Håkan Johansson, stationsbefäl polisen Södra Fyrbodal.

Totalt upprättades cirka 40 anmälningar under midsommarhelgen. Många av dem var kopplade till alkohol, droger och rattfylleri.

På midsommarafton larmades polisen till Skärhamn vid 21-tiden på kvällen då en personbil kört på en betongmur och delvis blivit hängande i luften. Föraren, en man i 20-årsåldern, kunde misstänkas för rattfylleri.

Senare på midsommaraftonsnatten kontrollerades en förare av en personbil i Myggenäs. Föraren kunde misstänkas för drograttfylleri.

Polisens fordonskontroller fortsatte på lördagen och vid lunchtid kunde kontrollerade man en bilist vid Gåre torg på Orust. Föraren blåste positivt och en anmälan skrevs om rattfylleri.

Senare på midsommardagen inträffade en trafikolycka inne på en camping på Orust när en bil körde in i en husvagn. Bilen smet sedan från platsen. När polisen senare fick stopp på bilen kunde man inte slå fast vem som framfört bilen inne på campingen men däremot kunde en person misstänkas för rattfylleri.

Linus Annlöv

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar