En polisutredning mot politiker är inledd. Foto: Arkiv

Polisutredning mot politiker inledd

En polisutredning om misstänkt bedrägeri har inletts mot den politiker i STO-regionen som tidigare polisanmälts av sin kommun. Politikern misstänkts för att samtidigt ha tagit ut full lön från sitt jobb och fått arvoden för förlorad arbetsförtjänst i samband med politiska uppdrag.

Den polisanmälan som kommunen gjorde för en tid sedan omfattade två år där man fastslog efter en internutredning att politikern hade fått ut 45 000 kronor för mycket genom att inte begära löneavdrag från sitt arbete i samband med politiska uppdrag trots ersättning för förlorad arbetsinkomst från kommunen.

Kommunen har begärt att polisen ska granska ytterligare fyra år och bedrägerisektionen vid polisen i Västra Götaland har nu inlett sin utredning och man har fördelat målet på en handläggare. Polismyndigheten bekräftar att ärendet är under utredning och att de handlar om misstankar om bedrägeri.

Kommunens utredning jämförde lönespecifikationer med utbetald ersättning för politiska uppdrag för kommunen och resultatet av den utredningen gjorde att man polisanmälde politikern och begärde ytterligare utredning för flera år.

Politikern som det hela gäller har numera lämnat alla sina politiska uppdrag på egen begäran vilket också godkänts av den aktuella kommunen. Vilken tidsram som en polisutredning har har inte kunnat anges av bedrägerisektionen.

Lasse Andrée

0303-72 82 28

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar