Pontus Roos blir ny vd för Ortstidningar i Väst efter att Roger Boström valt att lämna posten. Foto: Stina Hylén

Pontus Roos blir ny vd för Lokaltidningen STO

Roger Boström lämnar sin post som vd för Lokaltidningen STO efter nästan 30 år i koncernledningen och efterträds av Pontus Roos som redan finns i företagets ledningsgrupp.

– Jag kände en väldig stolthet när jag fick frågan, säger Pontus Roos.

På fredagen blev det klart att koncernen Ortstidningar i Väst som ger ut bland annat Lokaltidningen STO får en ny vd efter att Roger Boström valt att lämna sitt uppdrag.

– Jag har lett det här företaget i nästan trettio år och vi har nått fantastiska framgångar. Vi har gått från 14 miljoner i omsättning och legat över 100 miljoner och jag känner att när jag nu fyller 65 år till sommaren så är det dags för mig att ta ett steg tillbaka och lämna över till den kvarvarande ledningen, säger Roger Boström.

Vad ska du göra nu?

– Det finns andra uppdrag som väntar, bland annat åt Ortstidningar i Väst. Jag kommer att jobba övergripande med bevakningsfrågor kring presspolitiken för bland andra våra ägare. Sedan har jag massa fritidsintressen inom idrotts- och föreningslivet och folkbildning som väntar på mig.

Roger Boströms efterträdare har hämtats från de egna leden. Pontus Roos är idag försäljningschef i företaget och från första mars är det han som tar över som vd.

– Jag kände ett stort ansvar och en väldigt stolthet att jag fick frågan av styrelsen. Jag tvekade aldrig på att tacka ja, säger Pontus Roos.

Kommer läsarna att märka någon förändring med dig som vd?

– Nej, det kommer de absolut inte att göra. Vi har lagt en färdriktning vart vi ska med det här företaget och vi har en kompetent redaktionell ledning som leder det arbetet och så ska det fortsätta att vara.

Pontus Roos har jobbat inom företagets ledningsgrupp i drygt tio år och säger att det inte kommer att bli några stora förändringar i hur företaget jobbar när han tar vid som vd.

– Det kommer att handla mycket om att få folk att trivas och vilja vara hos oss. Att vi är en attraktiv arbetsgivare som kan fortsätta ha så kompetent personal som vi har. Det blir min viktigaste roll i detta, säger Pontus Roos.

Pontus Roos kommer också att fortsätta i sin roll som försäljningschef och kombinera det med jobbet som vd.

Lokaltidningen STO

Relaterade artiklar
Fler artiklar