Nösnäsgymnasiet fick ta emot pris som bästa gymnasieskola på skolmässan under onsdagskvällen. Arkivfoto.

Pris för bästa gymnasium

Nösnäsgymnasiet i Stenungsund och dess skolenhet fyra fick på onsdagskvällen pris som bästa gymnasieskola i Göteborgsregionen när det gäller samarbete mellan skola och arbetsliv.

Läs mer: Nösnäs vill bli bäst i väst

Det var vid de pågående gymnasiedagarna som GR:s prisutdelning skedde i fem olika kategorier. En av dem var gymnasieskolor och här får alltså Stenungsundsgymnasiet priset som bästa skola.

Juryn konstaterade i sin motivering att skolan arbetar strategiskt och långsiktigt med samverkan mellan skola och arbetsliv och även med andra skolformer.

Det finns enligt juryn ett djupt engagemang i teknikcollege och i det studieförberedande programmet och man har lyckats med framgång integrera dessa med de yrkesförberedande programmen.

Nösnäsgymnasiet anses också enligt juryn vara ambitiös i sin satsning där innovation och entreprenörskap står i centrum. Ett exempel på detta är enligt juryn när personal från näringslivet används för att medbedöma gymnasiearbetet.

Priset var ett av fem som delades ut på gymnasiedagarna vid en ceremoni på onsdagen. Övriga pristagare var för grundskolor: Frillesåsskolan i Kungsbacka, för yrkeslärare; Lars Erik Lindberg vid Ester Mosessons gymnasium, för kategorin mindre företag: Bildepån i Varberg och för kategorin större företag: SKF i Göteborg.

Lasse Andrée

0303-72 82 28

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar