Prisas bland världens flytande hotell

Återigen har Bohuslän och Tjörn lyckats imponera på utländska bedömare. Möjligheten att hoppa direkt ur sängen i havet och hummerrevet runt knuten fick med tjörnföretaget på listan. 

Det är det amerikanska nyhetsbolaget CNN som på sin resesajt CNN travel listar ”Världens mest spektakulära flytande hotell”. Där, bland styltbungalows i Maldiverna och flytande palats i Indien, finns Salt och Sills flytande hotell på Klädesholmen med.

– Det är väldigt kul. De ringde från CNN här i mellandagarna och ställde en massa frågor om oss, men ville inte säga vad det handlade om. Sen såg vi att vi kommit med på den här listan! säger Linus Hansson som är marknadsansvarig på Salt och sill.

I beskrivningen på listan står att det är ”tio sekunder från säng till hav” och att det utanför anläggningen finns ett stort konstgjort hummerrev. Sill, snaps och svensk minimalism i rumsinredningen lyfts också fram. 

Redan 2013 listade CNN Bohuskusten som ett av de vackraste naturområdena i världen, och nämnde då Tjörn och Orust i motiveringen. 

– Sedan dess känns det verkligen som att de, och många andra, fått upp ögonen för de här trakterna. Själv blir man ju lätt lite hemmablind, så det är en fin påminnelse om vilken fantastisk, orörd, natur vi har här, säger Linus Hansson. 

Också Salt och Sill har fått fler olika priser och utmärkelser de senaste åren, och enligt Linus Hansson märks det allt mer på vilka gäster som kommer. 

– Vi får hela tiden fler utländska besökare, från vitt skilda delar av världen. Den här typen av listor och uppmärksamhet får också väldigt snabb spridning i sociala medier. Det betyder väldigt mycket. 

Inte bara turister utan även företag och andra i byggbranschen hör av sig och vill veta mer om det flytande hotellet, berättar han. 

– Vi får en hel del samtal från människor som vill veta om själva den flytande fastigheten och hur konstruktionen ser ut, ofta från länder där det inte finns så mycket fastland kvar att bygga på och man börjat titta på andra lösningar. De är ofta väldigt intresserade av vårt hotell. 

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se