Rådjur orsakade krock på E6

På torsdagsmorgonen orsakade ett rådjur en trafikolycka vid Jörlandamotet, norrgående riktning. Tre bilar ska ha varit inblandade.

Klockan 8:20 inkom larmet till polisen att en kollision ägt rum på E6 vid Jörlandamotet, norrgående riktning. Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg berättar att det är två bilar som krockat med varandra, och att ett vilt djur ska ha varit inblandat. Vid 8:28 var dock polisen ännu inte på plats.

Bohus räddningstjänstförbund hade däremot anlänt, och enligt insatsledare Robert Olsson är tre personbilar inblandade. Hur allvarlig krocken är och om alla bilar kolliderat med varandra kan han dock inte svara på.

– Jag själv var på väg dit, men vi hade andra bilar från bland annat Kode som kom före. Så nu har jag vänt. En av förarna ska ha väjt för ett rådjur, vilket orsakat olyckan. Det verkar inte ha varit någon större olycka, säger han.

SOS alarm skickade två ambulanser till platsen. Enligt larmoperatören Sofie Schmidt ska en av de inblandande personerna ha avförts till sjukhus. Det bekräftas senare av Robert Olsson. Skadeläget för personen, en kvinna, är dock oklart.

Under förmiddagen blockerades ett körfält till följd av olyckan, men det är från åtminstone klockan 10.00 öppnat igen.

Tobias Holmgren