Rådjur fastnade i fotbollsmål – räddades av hundrastare

Räddningstjänsten fick minst sagt göra en udda utryckning på måndagsmorgonen.

När Mikael Andersson i Stenungsund var ute och gick sin dagliga morgontur med sina hundar gjorde han en speciell upptäckt i anslutning till en villatomt.

Han noterade ett rådjur som trasslat till det för sig – rejält.

– Mina hundar reagerade på någonting och då såg jag att det var ett rådjur som satt fast i ett fotbollsmål och inte kom någonstans, säger Mikael Andersson.

Han lämnade hundarna hemma innan han återvände till villan för att knacka på och informera villaägarna vars fotbollsmål var föremål för trasslet. Då hade de redan kontaktat räddningstjänsten som fick rycka ut, strax innan klockan sju på måndagsmorgonen.

– Vi åkte ut dit och fick klippa loss nätet, det verkar som rådjuret fastnat med sina horn, säger Daniel Axelsson på Södra Bohusläns räddningstjänstförbund.

Mikael Andersson, som är eftersöksjägare, säger att rådjuret försökt slita sig loss länge.

– Det hade suttit där under natten, åtminstone ett par timmar. Det var väldigt upptrampat så man såg att det försökt slita sig loss ett tag. Jag kunde hålla fast i rådjuret, medan det klipptes loss. Det är första gången det händer mig, säger han.

Lite päls hade rådjuret skavt av, i övrigt var det oskatt när det trippade bort därifrån och ut i frihet igen.

– Det viktigaste var att det överlevde, hade det varit kallare ute så vet man inte vad som hade kunnat hända, säger Mikael Andersson.

Anthon Näsström

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar