• Arkivfoto

  Rattfull körde stulen Postnord-bil

  Polisen fick i lördags larm om en misstänkt rattfylla. Föraren körde en blå Postnord-bil som visade sig vara stulen. Kvinnan som körde är nu misstänkt för drog- och rattfylleri.

  Det var vid lunchtid i lördags som polisen fick larm händelsen som utspelade sig vid Nösnäs i Stenungsund.

  – Vi får in uppgifter om en blå bil som kör vingligt och när vi kommer till platsen har kvinnan lämnat bilen men hon anträffas i närheten, uppenbart påverkad av alkohol men vi kan också misstänka drograttfylleri, säger Håkan Johansson, stationsbefäl vid polisen i Stenungsund.

  Bilen som kvinnan körde var en blå bil med Postnords-logga på. Men kvinnan är inte anställd av postföretaget, enligt uppgifter till tidningen GT.

  – Det var inte någon av våra chaufförer som körde bilen i lördags. Den har stulits från en av våra underleverantörer, säger Mats Ståhlgren, Postnords regionchef, till GT.

  Ståhlgren utvecklar:

  – Man har förvarat nycklarna på ett sätt som inte är korrekt. På så så sätt har den här personen som nu misstänks för att ha kört med alkohol eller droger i kroppen kommit över bilen.

  – Vi tar givetvis avstånd från detta och kommer att ta ett varv med alla våra underleverantörer om hur de ska förvara nycklar till bilarna.

  Kvinnan är misstänkt för rattfylleri både genom alkohol och droger, proverna är skickade på analys. Den misstänkte kvinnan som är i 45-årsåldern är hemmahörande i Stenungsund.

  Emma Hellström

  redaktion@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar