• Rekordmånga motorfantaster samlades

  Fler fordon än någonsin och kilometerlånga karavaner på vägarna. Tjörnträffen samlar EPA-entusiaster och biltokar.

  – I år är det riktigt stort, vi hade 425 fordon föranmälda. Några körde i karavan hit som sträckte sig över en kilometer, säger arrangören Mikael Eklund som drog i gång det hela 2012.

  Då var det bara för EPA- och A-traktorer, men de senaste åren har även de med bilar varit välkomna. Som gänget i ”Static family” från Stenungsund. De hade matchande tröjor med klubbens emblem, som också syntes på alla bilarna. Static innebär att bilen körs lågt men med vanlig fjädring istället för luft eller hydraler.

  – Vi är ett gäng som alla gillar att köra static. Föreningen startade vi för två månader sedan ungefär. Vi har väldigt kul tillsammans och är lite som en familj, säger Jessica Christoffersson som är en av medlemmarna i Static family.

  Under hela lördagen pågår utställning av bilar och traktorer i industriområdet Kollung i Skärhamn. Det blir också tävling i olika bilklasser, och decibeltävling.

  – Det handlar om vem som kan spela högst helt enkelt. Vi kopplar ihop åtta bilars ljudsystem så alla spelar samma låt i samma tempo. Det blir rätt mycket ljud om man säger så, säger Oskar Nordén från Billjudsgruppen som tävlar i decibelmätningen.

  Lotta Hohner

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar