Restaurang brann ner – brandorsaken okänd

Räddningstjänsten fick ett larm om en övertänd restaurang på Orust under natten. Byggnaderna gick inte att rädda utan fick brinna ner. På eftermiddagen började det åter glöda i resterna.

På onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten Orust åter till Stockens camping. Då hade det börjat glöda i brandresterna sedan morgonens brand i restaurangen.

– Vi är här och lägger på mer vatten, säger Hans Blom på Orust räddningstjänst.

Larmet kom vid 16.30-tiden och Hans Blom bedömde att räddningstjänsten skulle stanna kvar under en timme för att försäkra sig om att glöden var släckt.

– Det är glödbränder, de syns bra nu när det är mörkt.

Det var strax efter klockan 01 på natten mot onsdagen som räddningstjänsten fick larmet från Stockens camping.

– Det var helt övertänt när vi kom fram och det visste vi också redan när larmet kom in för inringaren berättade att det var övertänt, sa Mats Gustavsson på Orust räddningstjänst, på onsdagsmorgonen.

Det var flera byggnader som tillhörde restaurangen som brann och räddningstjänsten koncentrerade sig på att flytta på husvagnar som stod i närheten och se till att branden inte spred sig. Själva restaurangdelen är i princip helt nedbrunnen.

– Det är pyttelite kvar av köket. Nu är en styrka kvar på eftersläckning och min prognos är att vi är kvar där till tiotiden.

Ingen person ska ha skadats i branden. Det är oklart hur branden startade och det ska nu polisen utreda. De har spärrat av området och kommer göra en teknisk undersökning på platsen. Händelsen rubriceras just nu som en misstänkt mordbrand vilket är det vanliga när brandorsaken är okänd.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se