Misslisibell var nominerad till Årets nätängel junior 2017. Men utmärkelsen gick till Rocka sockorna som hyllar olikheter. Foto: Misslisibell och Lotta Hohner

Rocka sockorna brädade Misslisibell

I torsdags kväll hölls Nätängelgalan i Stockholm och Stenungsunds Youtuber Misslisibell var en av dem som nominerats till Årets nätängel junior.

Alla som nominerats till Årets nätängels kategorier hade i någon form arbetat för att förbättra samtalet och tonen på nätet. Priset som Årets nätängel junior gick i år till Noelle och Nathea för sitt initiativ som hyllar olikheter; ”Rocka sockorna”.

Juryns skriver i sin motivering: ”Jag skulle inte ändra på dig för allt i världen. Men för din skull ska jag ändra på allt i världen.” Orden är Natheas egna – och riktas till storasyster Noelle. Vi tror henne. Och tillsammans är de redan på god väg. På tre år har deras initiativ för att visa att mångfald är bra blivit en folkrörelse som engagerar alla. Sockor rockas numera överallt – från förskolor och ända upp till riksdagsnivå. Även om initiativet bara sker en gång om året pågår kampen året om. På nätet sprider Noelle och Nathea energiskt budskapet om ökad förståelse och mer kärlek.

Läs också: Misslisibell kan bli Årets nätängel junior

Rocka sockorna-dagen infaller 21 mars på FN:s internationella downs syndromdag och just de siffrorna 21 och 3 står för att de med downs syndrom har trippla kromosomer på 21 kromosomen.

Och förra året rockade eleverna i Ekenässkolan i Ödsmål när 300 elever uppmanades att ta på sig omaka sockor. På skolgården bildade alla eleverna ett jättehjärta för att hylla olikheter.

Karina Hansson

redaktion@lokaltidningensto.se

Övriga priser:

Årets nätängel gick till Sara Dahlström, chefredaktör på Hälsa & fitness för att hon bjuder på sig själv genom att sprida budskapet att älska dig själv. ”En strongwoman som inte tar skit från någon, men lyfter skrot bättre än många”, skriver juryn i sin motivering. För det fick hon 50 000 kronor.

Årets ideella nätängel utsågs Spelhjälpen till. ”Spelhjälpen sänder ut ett viktigt budskap om ett spelcommunity där alla är välkomna, ung som gammal, kvinna som man, gay som straight” skriver juryn.

Årets nätängel i media: Jeanette Gustavsdotter på Tidningstutgivarna. Här menar juryn att hon vågar ställa sig på barrikaderna och ta strid mot hotet och hatet som allt mer riktas mot kvinnliga journalister.

Relaterade artiklar
Fler artiklar