”Roligt med ny utmaning”

Ted Lärnhem har varit vd för Stenungsundshem sedan 1 augusti.

– Detta är ett väldigt trevligt ställe att jobba på, konstaterar han.

Den största skillnaden mellan det nya jobbet och det han kom ifrån, chef för Orustbostäder, är storleken, på bolag och kommun.

– Det är roligt med en ny utmaning, säger han. Det är jättespännande att vara med och driva Stenungsunds Arena, för att ta ett exempel

Fastighetsbranschen är ingen nyhet för honom. Han har den lång erfarenhet inom byggbranschen och sedan blev det en naturlig fortsättning att flytta in på kontoret.

– Jag har varit åtta år på Wallenstam och två på Akelius, båda i Göteborg, berättar han.

Han är nämligen göteborgare från födseln. Bor i Utby och har inga tankar på att flytta.

– Jag pendlar med bil varje dag och faktum är att ett av skälen till att jag bytte från Orust och hit är att pendlingstiden minskade.

Orustbostäder var hans första anställning i allmännyttan.

– Jag tilltalas av den och av den allmännyttiga principen, säger han. Skillnaden mot privata bolag är inte så stor men vi är inte börsnoterade och har ingen aktieutdelning att ta hänsyn till, men annars arbetar vi med i stort sett samma produkt – hyresrätten.

Han är, förstås, medveten om det sociala ansvar som ligger på de kommunala bostadsbolagen.

– Det är en del av helheten, säger han.

Han tycker inte heller att det är likadant att jobba i olika allmännyttiga bolag:

– Här i Stenungsund har vi, bland annat, väldigt aktiva hyresgästföreningar om jag jämför med Orust. Det tycker jag är positivt.

Att Stenungsundshem ska behålla och ta hand om sitt fastightsbestånd över tid tycker han inte heller är konstigt. Det handlar ju om att inte förstöra kapital genom att försumma underhåll och skötsel.

– Att få vara med och driva Stenungsundshem är jättespännande.

Han säger sig också tycka om att bolagets fokus ligger på nyproduktion och rimliga hyror.

– Kommunen har stora förväntningar på oss. Precis som den ska ha. För mig är det viktigt att vi har en kompetent personal och det tycker jag att vi har.

INGEMAR HAMMARSTRÖM

.

Relaterade artiklar
Fler artiklar