Sålde falska varor på nätet – får böta

En minderårig kille sålde tre tröjor och en mössa via annonser på internet och fick betalt men levererade aldrig varorna. Nu döms han till böter.

Det var vid två olika tillfällen som killen på Orust lade ut annonser på falska varor på nätet. Vid första tillfället under 2016 beställde en person två tröjor av killen. Personen betalde in 630 kronor för paketet men när det kom fram låg det istället handdukar i paketet.

Det andra tillfället var under 2017 då en annan person köpte en tröja och en mössa av samma kille. Personen betalade 400 kronor i förskott och skulle betala resten när varorna levererades, men fick aldrig sina varor. Båda personerna försökte kontakta den åtalade killen kunde då inte nå honom.

I förhör har den åtalade killen sagt att han blandade ihop två beställningar och därför råkade skicka handdukar istället för tröjor i det första fallet. I det andra hävdar han att paketet skickades men aldrig kom fram.

Tingsrätten menar dock att hans version framstår som vag och motsägelsefull och dömer därför honom för bedrägligt beteende till dagsböter på totalt 3500 kronor. Han ska också betala tillbaka de pengarna som de båda målsägarna betalat honom för varorna.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se