Rejda Jönsson har startat namninsamling för att få en buss som går direkt från Stenungsund till Kungälvs sjukhus. FOTO: Kristian Johansson

Samlar namn för att få tillbaka buss

Tidigare fanns det en busslinje som gick raka vägen från Stenungsund till Kungälvs sjukhus. Nu har över 200 Stenungsundsbor skrivit på en lista med kravet att få linjen tillbaka.

Det är Rejda Jönsson som tillsammans med ett par andra kvinnor har samlat in namnunderskrifter bland äldre i Stenungsund om att få en busslinje som går direkt till sjukhuset, utan byten på vägen.

Efterfrågat av många

– Jag tog initiativ till detta, för det är så många som har efterfrågat det här. Det är sådan dålig förbindelse med Kungälvs sjukhus. Vi är många som ska dit på provtagning och återbesök fram och tillbaka.

Tidigare fanns det en linje 330 som gick direkt till sjukhuset, men den är indragen av Västtrafik.

– Som det är nu måste man byta i Jörlanda, men de hållplatserna ligger inte intill varandra, och alla har inte så lätt att gå emellan.

Namninsamlingen som är inlämnad till kommunen är på cirka 240 namn.

– Det har varit lätt att samla in namn. Det är många som väntar på att den linjen ska komma tillbaka igen. Det är även folk från Tjörn och Orust som kommer till Stenungsund för att åka vidare till Kungälv härifrån, säger Rejda Jönsson.

Ska till Västtrafik

Listan har gått till kommunstyrelsen.

– Det påverkar naturligtvis att så många har skrivit på, men om det räcker för att göra en förändring hos Västtrafik vet jag inte. Vi ska skicka över detta till Västtrafik så får vi se, säger kommunstyrelsens ordförande Bo Pettersson (S).

Inte helt övertygad

Han är inte säker på att den gamla busslinjen kommer att komma tillbaka.

– Jag är inte helt övertygad. Mycket hänger på hur man kommer att göra med det nya resecentret i Kungälv som byggs intill Kongahälla (Kungälvs nya stadsdel intill motorvägen). Det kan också hända att vi får en bättre samordning mellan linjen från Stenungsund och den som går från Jörlanda, så att de går från samma hållplats, säger han.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar