Samlingsplats för alla åldrar

Linbana, gungor och klätterställningar, den nya lekplatsen i Göksäter har allt – inklusive ett gäng lekande barn.

Ellen kilar snabbt som en vessla upp och ned för stegen. Hon spanar över lekplatsen och ser ganska stolt ut då storebror Alexander är modig och vågar åka ned för rutschkanan. De båda kom med mamma Emilie Göransson till Göksäter under tisdagen för att vara först då den nya lekplatsen öppnade.

– Det är helt suveränt att få en så här stor lekplats på Orust, det har jag verkligen saknat. Vi har en lekplats i Ellös och det finns en i Henån men ingen av den här storleken. Här finns även möjlighet att ta en fika under tiden som barnen leker och det saknar jag vid de andra lekplatserna.

Det var fler än Ellen och Alexander som lekte sig svettiga vid den nya lekplatsen. Trots att näst intillingen reklam gjorts att parken skulle öppna var lekplatsen full av glada barn och lika glada föräldrar.

Gun-Britt Arvidsson som driver Göksäter med brodern Rolf har länge haft planer att bygga en lekplats på området. För två år sedan stod utbyggnaden och den nya entrén klar.

– Då pratade vi om en lekplats och började projektera men allt tar tid. Vi hade hoppats kunna öppnaden i påskas, men det blev försenat.

Området där lekplatsen byggts ligger mycket strategiskt i direkt anslutning till entré, café och är avgränsat mot parkeringen. Det är en rejält tilltagen lekpark som följer alla tänkbara relger och normer för offentliga lekplatser.

– Det finns inget krav på att lekplatser ska besiktigas men vi har valt att göra det ändå. När besiktningen väl var gjord valde vi att öppna upp eftersom det är så många som sett att denvar på gång och frågat.

Den officiella invigningen blir den 25 juli, fram till dess är det fritt fram för barn i alla åldrar attleka sig svettiga samtidigt som föräldrarna handlar. Göksäter ska vara en samlingsplats för alla åldrar,slår Gun-Britt fast.

– Vi har en boulebana där pensionärerna är aktiva vi har ett café och nu en lekplats. Göksäter ska vara en naturlig samlingsplats, lite som den gamla lanthandeln där folk från bygden träffades och pratade.

Lanthandelstänket fast på ett modern sätt, utan pretentioner, det är Gun-Britt och Rolfs syfte.

– Vi vill att Orustborna känner att Göksäter är deras plats, att det är naturligt att träffas här, i dettänket har lekplatsen sin roll.

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokaltidningensto.se

 

Relaterade artiklar
Fler artiklar