En socialdemokrat i Övertorneå har föreslagit att kommunanställda ska erbjudas att ha sex på arbetstid. Janette Olsson (S) tror inte på den modellen för Stenungsund.

Sex på arbetstid inget för Stenungsund

Socialdemokraten Per-Erik Muskos vill erbjuda kommunanställda i Övertorneå möjlighet att ha sex på arbetstid. Enligt partikollegan Janette Olsson finns inga sådana planer i Stenungsund.

– Nej, det är inget vi har övervägt.

Det var under måndagens kommunfullmäktige i Övertorneå som Per-Erik Muskos (S) lämnade in den något ovanliga motionen. Bakgrunden är att befolkningen i kommunen minskar. ”Detta gör att barnafödande bör uppmuntras. Då sex dessutom är en ypperlig motionsform med dokumenterade positiva effekter för välbefinnandet bör kommunen slå två flugor i en smäll och uppmuntra personalen till att nyttja sin friskvårdstimme till att gå hem och ha sex med sin partner”, skriver han i motionen.

Men Janette Olsson tycker inte att sex på arbetstid är vägen framåt för Stenungsund.

– Vi hade ändå en befolkningsökning på 300 senast. Men det är en bra idé där uppe kanske, säger hon och berättar att både hon och politikerkollegorna har skrattat gott åt förslaget.

Läs mer: Så mycket ökade befolkningen under 2016

Upphovsmannen Per-Erik Muskos menar dock allvar med sin motion.

– Visst är det en skämtsam sida i det också, men jag får ju en bild av att folk många gånger har sex mer av sina äktenskapliga plikter. I ett äldre förhållande är det inte så vanligt att man gör det. Det kan vara nyttigt att få göra det under arbetstid, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Tomas Vedestig, kommunalråd i Övertorneå, är måttligt road över uppståndelsen som motionen fört med sig.

– Behöver vi sådan publicitet? Övertorneå – det goda livet. Vad blir det nu? Övertorneå – kommunen du får ligga i, säger han till Norrbottens-Kuriren.

En liknande slogan verkar under alla omständigheter vara långt bort för Stenungsund.

– Ska jag vara ärlig så är jag ytterst tveksam till förslaget. Jag tror inte att effekten skulle bli fler barn. Då är det viktigare med en väl utbyggd välfärd så att föräldrar känner sig trygga i att skaffa barn. Det är mer sosse-politik, säger Janette Olsson.

Jacob Humlén

redaktionen@lokaltidningensto.se

   

Relaterade artiklar
Fler artiklar