• Lokaltidningens krönika togs upp av programledarduon Filip och Fredrik (Pressfoto: Jakob Dahlström/Kanal 5). Infälld: Peter Sjörholm (Arkivfoto)

  Sextips från Stenungsund blev riksnyhet

  tv+text

  Lokaltidningens krönikör lyftes fram av Filip och Fredrik, som exempel på hur journalistiken blir allt mer inspirerad av Glenn Hysén.


  I lördags skrev Lokaltidningens krönikör Peter Sjöholm om hur man håller igång sexlivet som småbarnsförälder. Bland annat listade han ett antal väldigt grundläggande förutsättningar för att djävulsdansen alls ska bli av: var hemma båda två, var vakna, se till att barnen sover (helst i sina egna sängar) var några av tipsen.

  Läs mer: Krönika: Hur ska man hålla igång sexlivet?

  Dessa ”tips” lyftes i måndagens avsnitt av Kanal 5-programmet Breaking News med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. I ett inslag om hur svensk journalistik ”Glennifieras” tog man upp Lokaltidningens krönikör. Uttrycket syftar på att allt fler ger till synes självklara tips i Glenn Hysén-anda.

  – Från en Lokaltidning i Stenungsund har vi ett exempel på det här, jag tror det är första gången vi nämner Stenungsund i det här programmet, säger Filip Hammar.

  Därefter räknas tipsen ur krönikan upp, med det glada utropet ”Det här är alltså autentiska tips” från programledarna. Krönikören själv har inte hört talas om det när Lokaltidningen ringer upp.

  – Jag har inte hört någonting och inte sett klippet, jag har en helt vanlig dag på jobbet här och har precis haft idrott med eleverna. Men det är ju fantastiskt roligt att bli omnämnd i TV!

  Kunde du ana när du skrev krönikan att den skulle bli uppmärksammad såhär?

  – Nej, inte att Filip och Fredrik skulle plocka upp det. Däremot får man ju alltid en del uppmärksamhet när man skriver krönikor om sex, i sociala medier och så där. Men det här hade jag inte räknat med.

  Vad tycker du om att jämföras med Glenn Hysén?

  – Det vet jag inte om jag gillar riktigt, jag är ÖIS:are. Men det får väl gå, haha.

  Lotta Hohner

  lotta.hohner@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar