SHK herr blir kvar i tvåan

Stenungsunds HK:s herrlag blir kvar i division 2. Däremot får damlaget inte möjlighet att kunna kvala sig till division 1.

Det är resultatet av de beslut som Svenska handbollförbundet med tillhörande distriktsförbund kommunicerade ut under fredagen.

I det beslut som skickades står följande att läsa:

”Svenska Handbollförbundet har beslutat att inga kvalspel kommer att genomföras inom svensk handboll våren 2020. Konsekvensen av att kvalspelen ställs in är att alla kvalstreck i serietabellerna tas bort. Lag som placerat sig för direktnedflyttning flyttas ned. Lag som placerat sig för direktuppflyttning flyttas upp.”

I den tolv lag starka division 2 västra kom Stenungsunds HK till slut på en nionde plats. Tillsammans med tiondeplacerade HP Skövde 90 hade det betytt kval om att få hänga kvar i tvåan där SHK i så fall hade fått möta Varberg i bäst av tre matcher.

Förbundets beslut betyder att SHK och Skövde stannar i tvåan medan Café Lillan och Wasaiterna flyttas ned.

Damlaget inledde seriespelet i division 2 men tog sig vidare till division 2 västsvenska UFS med möjlighet att ta sig till division 1 om man kom på första eller andra plats.

Laget kom till slut på en tredje plats vilket hade betytt fortsatt kval. Nu blir det inte så. Laget får ingen möjlighet att kvala sig till division 1 och spelar säsongen 2020/21 i division 2 det vill säga den serie som man inledde säsongen i.

Tony Balogh

0303-72 82 24

tony.balogh@lokaltidningensto.se