• SIBK

  SIBK fortsatt utan förlust

  Toppen mot botten men det blev toppen som vann. Till slut.

  För när serieledande Stenungsunds IBK i innebandyns division 2 hemma i Sundahallen tog emot tabelljumbon Frölunda IBK, med blott en seger på sju försök, blev det oväntat tufft sett till just respektive tabellposition.

  Lagen följdes åt fram till tredje perioden då det stod 6-6 efter att SIBK haft ledningen vid två tillfällen med två måls marginal.

  Men i den sista perioden drog Stenungsund ifrån till seger 10-6 och fortsatt serieledning och ingen förlust efter full tid på totalt åtta spelade matcher.

  – Det här var kanske inte vår bästa match vi gjort den här säsongen. Vi hade alldeles för många tekniska misstag med felpassningar och bolltapp, säger chefstränaren Patrick Hübinette.

  – Det hör också till saken att Frölunda har ett bra lag och nog är bättre än vad tabelläget visar. De har haft flera uddamålsförluster och förluster i sudden death. Det är ett lurigt lag och vi har alltid haft svårt för dem när vi mötts genom åren.

  SIBK kom till spel utan tre backar. Christian Nyberg är skadad, Alfred Settefelt trampade snett i samband med måndagens träning och Fredrik Roos var tyvärr bortrest i just den här matchen.

  Laget inledde med två backpar och tre kedjor för att i den sista perioden gå ner på bara två femmor. Det kom att fälla avgörandet då SIBK fick bättre utdelning.

  – Jag tycker det är starkt att vi kan vinna matcher även när vi inte är på topp. Det visar på att det finns en viss styrka i laget, säger Hübinette som bland flera spelare väljer att lyfta fram André Lundgren som svarade för två mål och två assist.

  – Han var bra idag och slet förtjänstfullt, säger Hübinette.

  SIBK spelar härnäst inte förrän söndagen den 26 november då man tar sig an IBF Backadalen på bortaplan. Laget har inte avvikit från målsättningen för säsongen 2017/18.

  – Vi ska ta serien! Det finns inget annat. Vi ska upp direkt.

  Tony Balogh

  tony.balogh@otv.se

  0303 72 82 24

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar