Stort pådrag efter olyckslarm – ingen bil var kvar

Räddningstjänst, polis och ambulans fick strax efter klockan halv sju på måndagskvällen larm om en olycka med flera inblandade, men när de kom till platsen var det tomt.

Initialt larmades en olycka ut, där flera bilar skulle vara inblandade i en krock i korsningen Ucklumsvägen och gamla E6.

– Larmet är lite diffust, men det ska enligt de första uppgifterna jag fått handla om två bilister som har krockat med varandra, uppgav Peter Adlersson, presstalesperson för polisen region Väst, klockan kvart i sju på måndagskvällen.

Räddningstjänsten uppgav sedan att det var tre inblandade bilar. Ambulans och polis, samt tre enheter från räddningstjänsten i Stenungsund kallades till olycksplatsen.

Men när de kom dit var det tomt.

– Det visade sig att det var en bil som kört in i räcket, men lyckats ta sig loss och åkt hemåt, säger Herman Egelström, stationsbefäl på polisen i Stenungsund.

Ett vittne hade sett när föraren körde in i vägräcket och polisen kunde med hjälp av de uppgifterna hitta och stanna bilisten.

– Det visar sig att föraren, en man i 60-årsåldern, saknar behörighet. Det upprättas en anmälan om grov olovlig körning.

Camilla Moestedt

Louise Jungmalm