Foto privat

Sjöräddningen bjuder in allmänheten

Sjöräddningssällskapets dag hålls gemensamt på 69 stationer i Sverige. Under lördagen hittar du dem vid bryggan utanför Bistro Beo.

Mikael Fredling från sjöräddningssällskapet kommer vara på plats mellan klockan 11-15 tillsammans med kollegor och båtar.

– Vi kommer ha öppen båt där man kan komma ombord och kolla på våra båtar, prata sjösäkerhet och vi delar ut medlemstidningar till barnen. Vi kommer även få en ny brygga och understation i Uddevalla så den båten kommer också finnas på plats att titta på. Man kan även teckna medlemsskap och anmäla sig som frivillig om man vill.

Sjöräddningssällskapets 69 stationer har en gemensam dag varje år där allmänheten är välkommen att komma nära inpå båtarna.

– Man kommer ombord och kan gå och pilla. Det enda man inte får göra är väl att köra dem. Förra året hade vi jubileum och hade uppvisning där vi simulerade ett båtlarm med helikopter. Men det gör vi vartannat år eftersom det ligger mycket logistik bakom sådana övningar.

Och händer det något och Sjöräddningssällskapet larmas ut, kommer det ändå finnas båtar kvar att gå ombord på.  

– Då kommer jag och de två killarna som har jour att åka ut med en båt. Men vi kommer ha fyra båtar så då ligger de andra tre kvar. Tomt blir det inte!

Alex Bergstam

Michaela Karlén

Relaterade artiklar
Fler artiklar