• FOTO: ARKIV

  Sjöräddningens dag blandar nytta med nöje

  I lördags hölls Sjöräddningens dag på Käringön och på torsdag är det Gullholmens tur att få se båtarna, träffa besättningen och testa redskapen.

  – Det är ett sätt att få barnen intresserade av sjösäkerhet och det brukar vara många som vill hoppa i vattnet och bli ”räddade” av oss, sen är det också som PR för oss. Att dra in pengar till vår ideella förening, säger Anders Bagge, stationsansvarig RS Käringön.

  Barnen får hoppa överbord med sina flytvästar och bli räddade med sjöräddningens redskap, spruta med brandsläckare, testa livbojen och livflotten.

  På Käringön var det lyckat i lördags, tusentals personer kom och var intresserade av Sjöräddningssällskapets arbete. På Gullholmen kan det bli minst lika bra om det är fint väder, menar Anders Bagge.

  – Jag tycker man ska komma för att det är en kul grej för familjen, passa på att ta chansen och se båtarna och ha kul och lära sig mycket, säger han.

  Sjöräddningen är alltid i beredskap, behöver de rycka ut under dagen kommer det att göra det. Evenemanget håller på mellan 12:00 och 14:30 på torsdag.

  Amanda Karlsson

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar