• Bra busslinje! Ann-Marie Flink tycker att Ronden som går två gånger per dag och stannar vid både Stenungsunds station och Kungälvs sjukhus är ett utmärkt kommunikationsmedel. FOTO: INGEMAR HAMMARSTRÖM

  Slår ett slag för ronden

  Ann-Marie Flink i Stenungsund vill gärna slå ett slag för busslinjen Ronden som hon tycker löser problemet tidningen skrev om i förra veckan. Då berättades om de namnlistor som samlats in för att starta busslinjen mellan Stenungsund och Kungälvs sjukhus igen.

  – Jag tycker att Ronden, busslinjen från Åmål som går till sjukhusen söderut, fungerar alldeles utmärkt, säger hon.

  Ann-Marie har erfarenhet:

  – För mig fungerade Ronden utmärkt när min man, Hans, blev sjuk och inlagd på Kungälvs sjukhus. Jag åkte flera gånger i veckan och när jag beställde för att få garanterad plats frågade de alltid om jag ville ha framkörning. Det var gratis att bli skjutsad från hemmet till Stenungsunds station och sedan stannade bussen alldeles utanför entrén till Kungälvs sjukhus.

  Ann-Marie Flinks make var intagen på sjukhuset i Kungälv i sex veckor innan han avled i början av december i fjol.

  – För mig fungerade bussturerna jättebra, säger hon. Men jag antar att de som klagar vill ha en mer lokal linje och jag tycker att informationen om att den här servicen finns verkar vara för dålig. Jag tycker att det borde informeras bättre om den här möjligheten. Det borde pensionärsorganisationerna ta åt sig och se till så att deras medlemmar får kännedom om möjligheten.

  Ronden körs alltså två gånger dagligen och avgår från Stenungsund 8.45 och 12.55. Turerna tillbaka går 11.45 och 15.55. Förr hette busslinjen Jumbolansen och nu kan alla, i mån av plats, åka med de här bussarna.

  – Gör man en sjukresa är det också ganska billigt, avslutar Ann-Marie.

  Kommunalrådet Bo Pettersson (S) håller med henne och konstaterar att informationen borde varit bättre.

  INGEMAR HAMMARSTRÖM

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar