Slog med brandsläckare – får sänkt straff

Två män dömdes i början av året till fängelse för att ha misshandlat en annan man med bland annat en brandsläckare. Nu sänker hovrätten straffen för männen.

I november förra året åtalades två män från Stenungsund misstänkta för att misshandlat en tredje man med olika tillhyggen, bland annat ska en brandsläckare ha använts.

Männen nekade till misshandeln men dömdes i tingsrätten för grov misshandel, olaga hot och brott mot knivlagen till fängelse i respektive ett år och sex månader och ett år och tre månader. Båda förnekade brotten men erkände brott mot knivlagen.

Läs mer: Slog med brandsläckare – åtalas för grov misshandel

De dömdes också att betala skadestånd till den misshandlade mannen som enligt åtalet slagits medvetslös och fått smärtor och andnöd efter händelsen.

De två dömda männen, som är i 30-årsåldern, överklagade domen till hovrätten. Nu ändrar hovrätten tingsrättens dom och sänker straffet för den ene mannen från tre månader till ett år och tre månader. Han döms för grov misshandel men inte för olaga hot. För den andre mannen ogillas åtalet för grov misshandel och han döms endast för olaga hot. Fängelsestraffet sänks från ett år och tre månader till sex månader.

Läs mer: Två döms till fängelse för misshandel

Båda har dock, enligt hovrätten, gjort sig skyldiga till brott mot knivlagen.

Hovrätten sänker också skadeståndet för den av männen som endast döms för olaga hot och brott mot knivlagen.

Karina Hansson

redaktion@lokaltidningensto.se