Arkivfoto

Smet från polisen – åtalas efter vansinnesfärd

Färden gick i 160 kilometer i timmen över Tjörnbron när en man försökte smita från polisen. Efter flera farliga omkörningar övergavs bilen men polisen hittade föraren och han åtalas nu för flera brott.

Det var den tredje juni som polisjakten där också hundförare och helikopter var inblandade började när poliserna såg en bil som de tyckte vinglade fram och ville kontrollera. Men föraren gjorde en u-sväng vid Stenungsön och försökte smita från platsen i hög fart i riktning mot Tjörn.

Enligt polisernas vittnesmål körde bilen i 160 kilometer i timmen över Tjörnbron och gjorde både där och på Källöbron fler farliga omkörningar trots att det var spärrlinje. Föraren och en passagerare lyckades komma ifrån polisen och övergav bilen vid Almö livs. Med hjälp av helikopter och hund fick man snabbt tag i de misstänkta.

Nu åtalas föraren som är en man i 30-årsåldern misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och för att ha kört bil utan körkort. Eftersom mannen också testades positiv för cannabis så åtalas han också misstänkt för drograttfylla och för att ha använt narkotika.

Mannen har i förhör erkänt alla fyra brotten.

Kajsa Lind

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar