Redo för samkommunala konserter. Emma Blomberg från Henån, Mattias Eriksson, Nötskär, och Elin Kajbic, Tegneby, utgör en del av Orusts bidrag till den gemensamma musikskoleorkester som ger konserter i Svanesund och i Uddevalla i februari. Foto: Ingemar Hammarström

Snart blir det skönspel

Nu finslipar de fyra musikskolorna i Orusts, Färgelandas, Lysekils och Uddevallas kommuner för att bjuda på riktigt bra konserter i Svanesund och i Uddevalla i februari.

– För nionde året genomför vi det här samkommunala projektet, berättar Tommy Flodström, musiklärare i Henån.

Projektet börjar varje år med att det genomförs ett veckolångt sommarläger.

– Man lär känna en massa nya människor som delar samma intresse som vi har, säger Emma Blomgren, Mattias Eriksson och Elin Kajbic när vi träffas i en av musiksalarna i skolan i Henån.

– Jättekul

– Detta är jättekul, säger Elin. Att träffa folk från andra kommuner ger oss väldigt mycket. Det ger ett förstärkt musikintresse. Hade vi inte tycket att detta var roligt hade vi inte hållit på.

De tränar nämligen ofta.

– Vi har träningar i Henån varje tisdagkväll, berättar Tommy Flodström. De andra musikskolorna övar på sitt håll och sedan kör vi en gemensam generalrepetition den 5 februari.

I Svanesund

Det är två dagar innan den första konserten. Då spelas det i Ängås skolas aula och en vecka senare är det dags för konsert nummer två i Uddevalla.

Eftersom musikskolorna i både Orust och Uddevalla firade 50-årsdag i slutet av förra året kommer konserten att bestå av musik från 1966. Simon and Garfunkel och Rolling Stones utlovas och mycket mer än så.

60 personer

– 60 personer kommer orkestern att bestå av, berättar Tommy. Både elever och lärare är med. Detta är de två stora konserterna under året. Vi har egna konserter också men de är i mindre format eftersom varje musikskola för sig är ganska liten.

INGEMAR HAMMARSTRÖM

0303 72 82 15

ingemar.hammarstrom@sttidningen.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar