Arkivfoto

Snodde cigaretter – hotade med kniv

En man stal en plastback med cigaretter och hotade både personal och kunder på Willys med en kniv innan han lämnade i en bil. Nu åtalas en man misstänkt för rånet.

Det var i början av 2016 som händelsen inträffade på Willys i Henån på Orust. En man gick då in i affären och köpte ett cigarettpaket. Men på vägen ut ska mannen ha tagit en plastback med cigaretter till ett värde av ungefär 3000 kronor och sprungit mot utgången.

Både personal och kunder sprang efter mannen och en i personalen försökte ryckte tillbaka backen. Mannen var dock starkare och när fler försökte hjälpa till tog mannen upp en mattkniv som han hotade personal och kunder med.

Enligt vittnesuppgifter ska mannen sedan ha sprungit ut till en väntande bil med en kvinnlig förare som rivstartade och lämnade platsen.

En man i 35-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern åtalas nu misstänkt för rån respektive medhjälp till rån.

Som bevis har åklagaren bland annat ett vittne som tidigare samma dag sett kvinnan och mannen på en mack i närheten och noterade att de betedde sig ”märkligt”. Vittnet identifierade sedan den kvinna som äger den bil som sågs fly från platsen som samma kvinna som var på macken. Ett annat vittne hade i samband med rånet sett bilen utanför Willys och noterat registreringsnumret.

Både kvinnan och mannen nekar till brott. Kvinnan bekräftar i förhör, när hon konfronterats med bevis, att hon varit på platsen och äger bilen. Hon säger också att den misstänkte mannen kom utspringande från affären med något i handen och att han sa till kvinnan att köra därifrån. Enligt egen utsago gjorde hon också det eftersom han hade en kniv i handen.

Mannen förnekar helt att han ens varit i Henån.

Kajsa Lind

kajsa.lind@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar