Snöovädrets röjande hjältar

Sedan arla morgonstund har Katarina Gullberg varit ute med traktorn för att röja snö. Vägar och gångbanor ska röjas och sedan sandas.

Tidigt i morse var Katarina Gullberg ute i traktorn för att röja vägar samt gång och cykelbanor fria från den tunga och blöta snön. Chrisfixaren som Katarina arbetar för har i uppdrag att sköta snöröjningen för Henåns vägförening.

– Det är svårt att hinna med allt. Hade snön kommit i går kväll kunde vi röjt i natt. Nu fick vi börja tidigt i morse för att alla skulle kunna ta sig till sina arbeten.

Vintern är verkligen här med besked. På Orust kom det på sina håll fem centimeter snö natten mellan tisdagen och onsdagen. Hala vägbanor i kombination med en snöröjning som inte hann med gjord att en del hade svårt att ta sig till sina arbeten. Alla skolbussar gick på morgonen, trots väglaget, som planerat.

I Henån rådde det febril aktivitet på vägarna under onsdagsmorgonen. Chrisfixaren hade ute alla arbetsfordon och manskap för att se till att vägar blev rena.

Fredrik Götheström satt i en av traktorerna som var ute på uppdrag. Hans uppgift på morgonen har varit att se till så att bussresenärer både kunde parkera sina bilar och ta sig till busscentralen.

– Jag har röjt snö mellan alla busshållplatser. Nu ska området sandas för det var rejält halt i morse då vi började.

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar