Sökinsats i Stenungsund efter försvunna kvinnan

I midsommarhelgen försvann en kvinna från sitt hem i Marstrand. I kväll kommer sökinsatsen efter henne och hennes bil att utgå från Stenungsund.

På midsommardagens morgon försvann en kvinna i 65-årsåldern kvinna från sitt hem i Marstrand. Anhöriga har letat efter henne sedan dess och kvinnan och hennes bil är efterlyst av polisen. Men för att polisen ska kunna leta efter henne behöver den ett mindre sökområde.

Kvinnan färdades i en svart Volvo S80 från 2002 med registreringsnummer TSM 704.

Läs också: Anhöriga vill ha tips om försvunnen kvinna

På tisdagen letade den relativt nystartade frivilligorganisationen FIKK, Frivilliga insatser vid kris och katastrof, efter kvinnan. Den sökinsatsen pågick mellan klockan 18 och 22 i Kungälv och Kode. Då medverkade 18 bilar med mellan två till tre personer i varje.

I kväll, onsdag, kommer organisationen att leta i området kring Stenungsund och kommer att utgå från Preem i Stenungsund.

Vad är det ni i första hand letar efter?

– I första hand letar vi efter bilen som hon färdades i när hon försvann. Och det är för att kunna begränsa sökområdet, säger Peter Dahl, insatsledare för FIKK för dagens sökinsats.

Under tisdagens sökinsats betade man av en sträcka mellan Kungälv och Stenungsund mellan kusten och E6. Nu är det oklart i vilken riktning sökinsatsen under kvällen kommer att gå.

– Vi har lite vaga tips som vi går efter och sen går vi efter vart hon kan vara, kända platser från henne sida, vägar i närheten och stället där hon växt upp eller färdats mycket i, säger Peter Dahl.

Hur ska man göra om man vill vara med i kväll?

– Vi annonserar alltid på Facebook och i kväll är det bara att dyka upp på Preem i Stenungsund. Jag kommer att finnas på plats under kvällen och styra upp sökandet, säger Peter Dahl.

Han säger att sökandet sker metodiskt för att kunna beta av så stora ytor som möjligt och att de utgår från tips och iakttagelser som de kan ha fått från familjen eller andra.

Allt arbete sker på ideell basis och Peter Dahl har själv arbetat på dagen. Han kan inte svara på var man kommer att fortsätta söka efter att man varit i Stenungsund.

– Det är inget jag vet något om i nuläget med tanke på att vi arbetar ideellt. Vi får se om vi får ihop någon insatsledare, jag vet inte om jag orkar i och med att jag jobbar dagtid. Det blir ganska långa dagar.

Sökinsatserna hittills har varat mellan klockan 18 och 22.

Karina Hansson

karina.hansson@lokaltidningensto.se