Sommarfestival 18 får både ris och ros

Stenungsund Kritik har riktats mot ljudvolymen vid sommarfestival 18, men de ansvariga är själva nöjda med arrangemanget.

Läsare har hört av sig till Lokaltidningen STO angående höga volymer under Sommarfestival 18 som arrangerades i Kulturhusparken den 16:e juli. Vi kontaktade Eva Maria Hallberg, enhetschef vid kultur och fritidsförvaltningen i Stenungsund och hon meddelar att de fått blandad respons på festivalen.

– Boende har hört av sig med både ros och ris. Några som gillar att det händer något i centrum och andra som blivit störda av ljudet. Och det har vi respekt för, att det som någon uppfattar som riktigt bra är ett missljud för någon annan.

Varför arrangeras festivalen så sent på kvällen?

Festivalen pågick mellan kl 15:00 på eftermiddagen till klockan 23:00. Festivalen indelades i flera musikakter: familjer och yngre barn på eftermiddag och förkväll, samt huvudakten på scen cirka klockan 21:30.

Sommarfestival 18 har planerats och genomförts av ungdomar mellan 14 och 19 år från alla STO:s kommuner och arbetet har varit helt ideellt. I arbetet har bland annat ingått bokningsarbete, budgetarbete, marknadsföring, scenbygge och värdskap. Eva Maria Hallberg är själv nöjd med hur väl kommunernas lyckats i sitt samarbete.

– Många är väldigt glada att det händer aktiviteter i centrum och Kulturhusparken, och vill ha många evenemang. Arrangörsgruppen är också peppade att köra igen och bjuda in fler ungdomar att vara med och arrangera. Även på sociala medier var reaktionerna övervägande positiva.

Tar ni med er synpunkterna om volymen inför kommande musikarrangemang?

– Ja självklart tar vi synpunkterna på allvar. Under Tjörn runt-helgen kommer Kajkalaset vara i Kulturhusparken. Vi kikar lite extra på hur mycket ljudet transporteras in till husen. Efter det kommer det att vara erfarenhetsutbytesträffar och vi får se över eventuella förändringar. Vad är rimligt och vad kan vi göra. Så att vi fortsättningsvis kan erbjuda många härliga upplevelser i vår fina parkmiljö för Stenungsundsbor och dess besökare.

Gunnar Fägerlind

0303 -728228

vikarie@lokaltidningensto.se