Spöken, monster oc handra ruskigheter blir det då musikskolan bjuder in till Halloweenkonert. En egen låt om pumpan utlovas.

Spöken och andra ruskigheter

Jag vill äta upp dig! Ett hot som kan verka nog så ruskigt men som i musikskolans version ganska så trallvänligt.

Musikskolan på Orust har under ett par år haft en tradition att bjud på en Halloweenkosert. Det planeras även i år. Musikskolans rektor Elisabeth Ahlberg-Lööf håller som bäst på att planera inför de båda konserterna som ska ges i Henån.

Varför ska ni bjuda på ruskigheter?

– Musikskolan bjuder på två Halloween konserter i Henåns skola nästa vecka. Det är våra duktiga elever med stöd från musikskolans personal som spelar låtar som alla har någon anknytning till Halloween. Totalt medverkar 90 elever från musikskolans verksamhet i de båda konserterna.

Vad ska ni bjuda på?

– Musik, dans och drama av diverse oknytt blir det. Naturligtvis är repertoaren riktigt ruskig. Låtarna som vi övat på handlar bland annat om pirater och spöken. Det finns en speciell pumpa blues, en vis som heter ”Jag vill äta upp dig” och en annan som heter ”This is Halloween”.

Berätta mer om dans och drama?

– Orust musikskola har fått pengar av Kulturrådets satsning Kulturmiljoner, för att starta upp ett nytt ämne, drama/musikteater. Vi har även grupper i dansmix som träffas en gång i veckan. Eleverna kan vara med i de grupperna ända upp i gymnasiet.

Har ni något mer planerat i höst?

– Vi har en workshop i manga teckning i musikskolans regi Tre olika grupper har vi planerat att hålla, från förskoleklass upp till årskurs nio,

Blir det någon julkonsert i år?

– Givetvis! I år gör vi ”Jul i stora skogen” som är en tolkning fritt efter Ulf Starks bok med samma namn. Där medverkar dramagruppen, det blir dans och musik. Fritt inträde till konserten i Tegneby kyrka är det dessutom.

Erika Olofsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar