Arkivfoto

Stal plånböcker och oxfilé – döms till fängelse

En man och en kvinna stod åtalade misstänkta för ett flertal stölder i STO-området. Nu har domen fallit och båda får fängelsestraff för brotten.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, och mannen som är i 30-årsåldern, är båda från STO-området och misstänktes för flera olika brott.

Kvinnan och mannen ska bland annat vid två olika tillfällen ha stulit oxfilé för tusentals kronor från två olika affärer i STO-området. I båda fallen syntes de båda på övervakningsfilm och trots att mannen förnekat och kvinnan säger sig inte minnas händelsen döms de för stölderna.

Kvinna var också åtalad misstänkt för grov stöld och stöld efter att vi tre olika tillfällen tagit plånböcker inne i mataffärer i STO-området. Även vid de tillfällena menar kvinnan att hon inte minns vad som hänt men tingsrätten ansåg att det finns tillräckligt bevis för att fälla henne. Hon fälls också för ringa narkotikabrott och två snatterier. Eftersom kvinnan även tidigare begått liknande brott så ansåg tingsrätten att kvinnan skulle dömas till fängelse. För de totalt åtta brotten blev påföljden fängelse i ett år.

Mannen blev bortsett från två fall av stöld också dömd för olovlig körning och ringa narkotikabrott. Påföljden bestämdes till fängelse i två månader.

Kajsa Lind

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar