Står bakom ny plattform på nätet

Cornelia Hallberg har som praktikant hos Hogia inom Tekniksprånget tagit fram en webbplattform tillsammans med Alexander Solberg.

– Vi fick i uppdrag att göra en sida på webben där Hogia kunde lägga ut olika uppdrag som elever kunde nappa på och jobba vidare med. Som en bro mellan skola och arbete.

Cornelia har gått teknikprogrammet på Mimers hus i Kungälv.

– Sedan fick jag möjlighet att gå Tekniksprånget hos Hogia och min huvuduppgift där var att jobba med Hogia Learn, alltså den aktuella plattformen jag gjorde tillsammans med Alexander, som just nu är i Oman.

Cornelia Hallberg tycker att hon lärde sig massor under den fyra månader långa praktiktiden och Tekniksprånget hos Hogia.

– Gymnasiet i all ära men detta kändes mera ”på riktigt”, säger hon.

Det är meningen att plattformen, Hogia Learn, ska börja användas på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund i vår.

– Företagen kan lägga ut projekt där som sedan lärarna kan plocka ifrån och bestämma vilka elever som de tycker ska göra vad.

Cornelia tycker att alla parter vinner.

– Eleverna får en mera verklighetsnära utbildning och företag kan få tänkta projekt genomförda som de kanske inte hinner med att fullfölja just nu. Jag tycker att idén är så bra att jag inte förstår varför den inte skulle lyckas.

Cornelia själv tog studenten i våras och satsar på att fortsätta sin tekniska väg.

– Just nu håller jag på att plugga matte och jag hoppas komma in på Chalmers i höst, jag jobbar också extra för att få in lite pengar. Vi får väl se vart det slutar. Jobbet med Tekniksprånget på Hogia ser jag bara som en början.

Ingemar Hammarström