Försvunnen 80-åring hittad i Mölndal

På tisdagen letade en stor mängd poliser efter en man 80-årsåldern som försvunnit på måndagskvällen från sitt hem på Orust. På tisdagseftermiddagen påträffades mannen i Mölndal.

Under tisdagsförmiddagen inleddes en stor sökinsats i Svanesundsområdet på Orust efter att en äldre man försvunnit från sitt hem i Sesterviken på måndagskvällen. Mannen hade setts senast vid Hemköp i Svanesund på måndagseftermiddagen.

På tisdagseftermiddagen hittades mannen av vakter inne vid Mölndal bro i Mölndals innerstad. Han hittades vid klockan 15.50 på måndagseftermiddagen och vid 16.30-tiden fick polisen bekräftat att det var den försvunne 80-åringen.

– Vi får in det som att en ordningsvakt stött på en äldre man som heter som mannen ska heta. Och han stämmer överens med signalementet, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen region Väst.

Enligt polisen ska mannen vara tillsynes vid god vigör. Det är oklart hur mannen har hamnat i Mölndal eller var han varit det senaste dygnet.

– Jag är inte säker på att han kan berätta det. Han uppger en massa olika adresser som han bor på. Men nu är han påväg norrut.

Polisen hade i sökandet efter mannen gått ut med efterlysningar till bussbolag men under tisdagen koncentrerade man letandet till Orust med omnejd.

– Men har har ett ganska vanligt utseende så det är inte säkert att någon uppmärksammat honom på en buss, säger Anna Göransson.

Hon säger att man sökt i skogar och vattendrag i närheten där han bor.

Under tisdagen hade polisen beslutat om en särskild händelse och upprättat en stab i Myckleby. Flera polispatruller, helikoptern och sjöpolisen deltog i letandet. Man uppmanade allmänheten att lämna in tips om var mannen kunde befinna sig.

På tisdagseftermiddagen hade polisen även fått hjälp av militären.

– Nu är vi tacksamma för att mannen är välhållen och även tacksamma för alla iakttagelser och tips vi fått, säger Anna Göransson.

Karina Hansson

redaktion@lokaltidningensto.se