Arkivfoton

Större båtmotor stals på Tjörn

Efter den stora ökningen av båtmotorstölder – båtägare blev av med båtmotor.

Omständigheterna till båtmotorstölden på Tjörn, natten till onsdagen, är oklara. Anmälan kom in till polisen på onsdagsmorgonen.

– Det var en upplagd båt där någon stulit båtmotorn. Det handlar om en större båtmotor, säger Håkan Johansson, stationsbefäl på polisen i södra Fyrbodal.

Polisen kommer nu jobba med spårsäkring för att kunna få fram vad som hänt i det aktuella fallet.

Tidigare i veckan skedde en båtmotorstöld i Kungälv och tidigare i år flaggade polisen för att en liga kan röra sig över stora delar av västra Sverige.

– Skälet till att vi går ut med den skarpa varningen nu är att vi vet att en liga rör sig i Västsverige. Vi måste vara tydliga, att bli av med sina båtprylar kan hända vem som helst. Men vi vet inte var ligan befinner sig just nu, sa Thomas Andersson, som är regional samordnare för polisens projekt Båtsamverkan väst, till Lokaltidningen i januari.

För en månad sedan kunde man konstatera att båtmotorstölderna på just Tjörn ökat lavinartat under fjolåret. 243 procent hade de anmälda stölderna gått upp jämfört med 2016.

– Stölderna ökar dramatiskt och det är fler och fler ligor som är i farten. Och ligorna har ändrat modus. Förr stals motorerna i hamnarna när båtarna låg i vatten, nu sker flertalet stölder under hösten och vintern när båtarna ligger på land, sa Thomas Andersson i februari.

Läs mer: Dramatisk ökning av båtmotorstölder

Polisen har ingen person misstänkt för den senaste båtmotorstölden.

Anthon Näsström

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar