Stort bidrag efter glasutställning 

Den frivilliga entréavgift som besökarna betalade på glaskonstutställningen Traveler i Vattenfalls bergrum har nu räknats ihop och inbringade 324 771 kronor.

– Den summan sätter vi in till Läkare utan gränser i veckan, berättar Roger Fahlén, en av arrangörerna. När vi gör det dubblar Akelius fastighetsstiftelse den summan. Det betyder att Läkare utan gränser får 650 000 kronor tack vare utställningen i bergrummen.

– Det är nästan så man inte tror att det är sant.

Frågade

Roger berättar att besökarna under utställningen kom fram och frågade efter var man kunde lämna sin frivilliga entréavgift.

– Det måste väl betyda att de dels tyckte att utställningen var bra men att de också tyckte att det var en bra organisation att skänka pengar till.

Akelius fastighetsstiftelse tycker uppenbart också att Läkare utan gränser förtjänar mer pengar. Stiftelsen dubblar alla belopp som sätts in till Läkare utan gränser under december månad.

– Det är därför vi väntat med att sätta in entréavgifterna till dem, säger Fahlén. Nu blev ju vår, eller snarare våra besökares, gåva dubbelt så mycket värd.

Fortsättning?

Om det blir någon fortsättning, alltså ny utställning, vet han inte:

– Det är klart att det blir en fortsättning, men hur och var vet vi inte. Det blir nog ganska säkert inte en ny utställning av Kjell Engmans glas i bergrummen.

– Det känns som om vi gjort den grejen nu.

Roger Fahlén och hans svärfar, Per Eric Pettersson, lär dock inte lida brist på idéer.

– Vi gillar ju att jobba ihop och det borgar för att dt kommer en fortsättning sedan vi hunnit smälta intrycken från den senaste utställningen. Det är en enorm anspänning att arrangera något sånt här.

Ingemar Hammarström

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar