Stort firande av andraplatsen

Ett kalas över hela kommunen. Orusts andraplats i skolrakningen har firats ordentligt, men pompa, ståt och stort kalas.

Orust har utsetts till landets näst bästa skolkommun 2017 och till den bästa skolkommunen i hela Västra Götalands län. Det har Lärarförbundet slagit fast då de rankat Sveriges bästa skolkommuner. Det är ett gigantiskt kliv Orusts skolor gjort, från förra årets plats 42 till årets andraplats.

Läs mer: Skolan på Orust bäst

Placeringen har uppmärksammats på olika sätt. I veckan fick personal och elever vid de kommunala skolorna delta vid ett stort gemensamt firande. Alla skolenheter, och förskola enheter, firade med ett gigantiskt tårtkalas.

– Alla rektorer inom skola och förskola har fått välja dag att fira på. De har även fått välja vilket sätt de vill uppmärksamma utmärkelsen. Tårtkalas har det varit vid vissa enheter, medan andra har valt att fira på ett annat sätt, säger skolans förvaltningsområdeschef Henrik Lindh.

Tårta eller glass eller kanske en fruktsallad. Någon förskola valde att inte fira med sötsaker alls utan satsade på ett alternativt firande där själva utmärkelsen fick ta mer plats än en eventuell tårta.

– Vi vill givetvis fira denna fantastiska utmärkelse ordentligt och jag litar på att varje rektor ser till att skapa ett festligt firande för både personal och elever.

Läs mer: Klättrat snabbt

Vid Vågen, gymnasieskolan och Komvux, blev det en riktig fest. Rektor Vendela Lekander hade köpt in fantastiskt goda tårtor som dessutom var dekorerade med den lila utmärkelse som Orust kommun fick av Lärarförbundet. Skolans koordinator Agnetha Olsson fick på plats se till att tårtorna räckte till alla.

– Det är en så fantastiskt fin utmärkelse skolan fått. Nu gäller det bara att vi kan leva upp till andraplatsen och hålla skolan på den fina nivån.

Eleverna såg till att förse sig rejält av tårtorna. Akbar Sadat och Mohammad Ali Hedari visste exakt varför det bjöds in till tårtkalas vid skolan.

– För att skolan på Orust är bäst!

De båda läser svenska vid Komvux och är inte förvånade över den fina utmärkelse som kommunen fått.

– Vi har jättebra lärare på Vågen. De bryr sig om oss och det gör att det är kul att gå till skolan.

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar