Andreas Melin, tränare Krav Maga Bästkusten är med och lär ut användbara tekniker. FOTO: Privat

Stort intresse för kurs i självförsvar

Inför internationella kvinnodagen hålls gratis seminarium i självförsvar i Stenungsund och intresset att lära sig värja sig inför hotfulla situationer är stort. Ett 60-tal kvinnor har bestämt sig för att vara med.

Det är klubben Krav Maga Bästkusten som tagit på sig att hålla självförsvarsseminarium. Andreas Melin, en av klubbens tränaren kommer att finnas på plats i Houghallen där seminariet hålls nästa söndag.

Varför ett seminarium?

– Krav Maga Global har gått ut med att vi ska försöka ha ett seminarium i alla klubbar innan internationella kvinnodagen. Vi håller det här för att just för att lyfta de vanliga självförsvarsteknikerna och få upp ögonen hos kvinnor att det finns självförsvarstekniker att komma ur hotfulla situationer.

Vad är Krav Maga?

– Det är ingen kampsport, utan ett rent självförsvar för individer. Alla tränar utefter sin egen fysiska förmåga och alla kan vara med. Alla ska kunna försvara sig på sitt eget sätt. Inom kampsporten handlar det om att man vinna en kamp, här tränar vi enbart självförsvar. Vid många överfall fryser kvinnor till och vet inte vad de ska göra. Det får de lära sig hos oss. 

Det står alltså träning på schemat?

– Ja det är ett träningsseminarium, så det blir lite fys- och stressövningar som alla kan vara med på. Vi vill visa att det inte finns några hinder för att kunna försvara sig, oavsett vilken fysisk form man är i, eller oavsett om man har ett funktionshinder. Vi kommer också att prata om olika hotbilder, hur deltagarna själva ser på självförsvar och berätta om själva systemet inom Krav Maga, var det kommer ifrån, varför det är bäst träningsform och hur det används. Man kommer få med sig lite olika handlag. Ju fler tekniker man lär sig desto större chans att klara sig ur en situation.

60 personer är anmälda, har ni plats för fler?

– Vi är nöjda med antalet. Hallen tar ju fler, men för att det ska bli bra är nog ett 70-tal deltagare gränsen.

Annika Sahlin Ottosson

0303-72 82 22

Fakta

Krav Maga Bästkusten

Klubben i Stenungsund som har ett 50-tal aktiva medlemmar i åldrarna 16-63 år, är en av landets äldsta klubbar och firar 20 år i år.

Träningen hålls till vardags två gånger i veckan i en av lokalerna på Häggvallskolan. Vid seminariet medverkar två tränare och fem av klubbens kvinnliga medlemmar.

Relaterade artiklar
Fler artiklar